Сертификат по Руски

Курс подготовка за ТРКИ (Тест по русскому языку как иностранному)

Руската държавна система за тестуване ТРКИ е включена в Европейската структура за езиково обучение ALTE. Системата се състои от шест нива които се отнасят към нивата на английски език както следва:

 

· Елементарно сертификационно ниво – ТЕУ = А1

Това ниво задоволява елементарни комуникативни потребности в общуването с носителите на езика в не голям брой ситуации с определен комплект езикови средства.

· Базово сертификационно ниво – ТБУ = А2

Завършването на това ниво позволява на кандидата да задоволява най-необходимите комуникативни потребности в определени ситуации свързани с всекидневния живот при комуникацията си с носителите на езика. Това ниво представлява необходим етап за преминаване към следващите по-високи нива на владеене на руски език. То също така обезпечава минимално необходимата база за извършване на комуникация в каквато и да било професионална дейност и в работна среда.

· Първо сертификационно ниво – ТРКИ-1 = В1

Достигането на това ниво позволява на кандидата да удовлетворява основните комуникативни потребности в реални ситуации на общуване с носителите на езика в битови и социално-културни сфери. Наличието на този сертификат е необходим за постъпване във висшите училища на Руската федерация.

· Второ сертификационно ниво – ТРКИ-2 = В2

Успешното полагане на изпита обезпечава високо ниво на комуникативна компетентност във всички сфери на общуването. Това ниво позволява извършването на професионална дейност на руски език в качеството на специалист в инженерно-технически, естественонаучен или хуманитарен профил с изключение на специалисти филолози, преводачи, редактори, журналисти и др. Наличието на този сертификат е необходим за получаването на диплома за бакалавър или магистър по изброените по горе специалности.

· Трето сертификационно ниво – ТРКИ-3 = С1

Това ниво дава право на работа по специалностите бакалавър филолог, преводач, редактор, журналист, мениджър и др. в руско езична среда. Наличието на този сертификат е необходимо за получаване на диплома по изброените по горе специалности и право на преподаване на руски език като чужд.

· Четвърто сертификационно ниво – ТРКИ-4 = С2

Завършването на това ниво потвърждава високата степен на владеене на руски език близка до нивото на носител на езика. Наличието на този сертификат е необходимо за получаване на диплома – магистър филолог и дава право на всички видове преподавателска и научноизследователска дейност в сферата на руския език.

Курсът за подготовка за ТРКИ за нива от В1 до С2 по Общата европейска езикова рамка е предназначен за хора, които искат да получат международно признат сертификат за владеене на руски език. Курсовете за ТРКИ включват цялостна и задълбочена подготовка за успешно представяне на изпита по руски език. По време на курса се обръща особено внимание на 5-те изпитни компонента, включени в теста:

  • Четене с разбиране
  • Писане
  • Граматика и лексика
  • Слушане с разбиране
  • Говорене

В курса на обучение са предвидени упражнения и тестове за развиване и усъвършенстване на граматическите знания, разглеждане на текстове с различно съдържание и тематика за обогатяване речниковия запас и лексиката, упражнения за слушане с разбиране и четене с разбиране с цел развиване на практически умения у учениците, както и обсъждане на различни теми чрез диалози и монолози за подобряване изказа и уменията за свободно изразяване на курсистите! По време на курса учениците полагат пробни тестове в изпитна обстановка с цел проверка и затвърждаване на знанията и уменията си. Всеки пробен изпит се проверява, оценява и се изготвя рецензия от преподавателите!

: Покупка квартиры в ипотеку. Как взять в ипотеку квартиру быстро. Квартира в ипотеку от застройщика. Снять квартиру длительно без посредников. Быстро снять квартиру без посредников недорого. Снять квартиру посуточно без посредников. Сделать теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол электрический своими руками. Инфракрасный теплый пол своими руками.
Ремонт компьютера своими руками. Как взять кредит малому бизнесу без поручителей. Помощь малому бизнесу кредиты. Новые серверы world of warcraft. Все популярные серверы world of warcraft. Играть бесплатно в world of warcraft. Чертежи фрезерного станка по дереву. Качественные чертежи самодельных фрезерных станков. Чертеж фрезерного станка. Оценка стоимости недвижимости. Узнать рыночная оценка недвижимости. Оценка рыночной стоимости недвижимости. Хороший ремонт компьютеров срочно. Ремонт компьютеров на дому. Кредит на развитие малого бизнеса.
Top