Рисуване за подготовка за изпити

ШКОЛА ПО РИСУВАНЕ ЗА ПОДГОТОВКА ЗА ИЗПИТИ

- За приемни изпити след пети/седми клас - уроците включват различни задачи в зависимост от училището, за което се кандидатства.
- РИСУВАНЕ НА ГРУПА ОБЕМНИ ТЕЛА ПО НАТУРА  – изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура. Изпълнение с черен материал по избор (молив, туш, креда).
*Размер на рисувателния лист и продължителността на часовете се съобразяват с  изискванията на съответното училище за провеждане на изпита.
- НАТЮРМОРТ – изобразяване на обемни тела /предмети/ по натура с цветен материал по избор.
*Размер на рисувателния лист и продължителността на часовете се съобразяват с  изискванията на съответното училище за провеждане на изпита.
- ФИГУРАЛНА КОМПОЗИЦИЯ – изобразяване на човешки фигури по поставена тема с материали по избор.
*Размер на рисувателния лист и продължителността на часовете се съобразяват с  изискванията на съответното училище за провеждане на изпита.

- За кандидат студенти - Уроците включват подготовка за конкурсните изпити по изобразително изкуство за различните ВУЗ-ове и специалности. Ще се занимаваме с разнообразни задачи в зависимост от ВУЗ-а и специалността, за която се кандидатства, а именно:
- ГРАФИКА – глава,човешка фигура, пейзаж, композиция-предмети и рисуване на гипсови елементи.
Ученика се запознава с основните теории и упражнения за графично изобразяване, т.е. щрих, светлосянка, перспектива, визуално конструиране и изграждане на форми.  В началните уроци  разработваме геометрични фигури чрез светлосенъчно или линеарно изграждане на образа. Уроците са интересни и се усложняват с времето, като постоянно ученикът се запознава с различни материали и техники - моливи, въглени, туш и перо.
- ЖИВОПИС – натюрморт, глава, човешка фигура,цветна задача и др.
Уроците са свързани с основни теории и упражнения за цветознанието - теория на цветовете, контрастни цветове, цветови илюзии и т.н.
Тук ученикът работи по различни цветни задачи, като се учи да овладее изграждането  на разнообразни форми чрез цветове (натюрморт, пейзажи). В тази част на обучението ученикът работи отново с различни техники и материали - акварелни моливи и бои, пастели, темперни бои, смесени техники и др.

- КОМПОЗИЦИЯ – задачите са много разнообразни и зависят от специалността, за която се кандидатства.
* За постигането на максимални резултати е нужно редовно посещение на провежданите часове. Овладяването на техниките и трупането на знания по изобразително изкуство е материя, която се  наслагва  постепенно само и единствено с постоянство и упражнения. Отсъствия от групата водят до определени пропуски, които трудно се наваксват.

 

 

: Покупка квартиры в ипотеку. Как взять в ипотеку квартиру быстро. Квартира в ипотеку от застройщика. Снять квартиру длительно без посредников. Быстро снять квартиру без посредников недорого. Снять квартиру посуточно без посредников. Сделать теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол электрический своими руками. Инфракрасный теплый пол своими руками.
Ремонт компьютера своими руками. Как взять кредит малому бизнесу без поручителей. Помощь малому бизнесу кредиты. Новые серверы world of warcraft. Все популярные серверы world of warcraft. Играть бесплатно в world of warcraft. Чертежи фрезерного станка по дереву. Качественные чертежи самодельных фрезерных станков. Чертеж фрезерного станка. Оценка стоимости недвижимости. Узнать рыночная оценка недвижимости. Оценка рыночной стоимости недвижимости. Хороший ремонт компьютеров срочно. Ремонт компьютеров на дому. Кредит на развитие малого бизнеса.
Top