Лятно Практическо Училище 2023

Лятно Практическо Училище 2023

Лятото наближава и се подготвяме за работа след дългата ваканция, поради извънредното положение. Ще вземем всички необходими мерки за сигурност, дезинфекция и достатъчно пространство. Офисът ни е доста голям и имаме възможност децата да се чувстват свободно и комфортно!
Записването става по телефона: 0878/39 49 39!

Специално разработена програма за подобряване на общата култура от знанията и уменията на децата. Неизменна част от програмата е изучаването и практикуването на английски.

Лятното Практическо Училище се провежда през месеците юни, юли и август и включва:
Полудневна програма от  8:00 до 13:00 или целодневна от  8:00 до 17:30 часа:

1.Денят на децата започва с английски
– всеки ден:
-Стартираме с  аеробика на английски език, за да събудим децата и да раздвижим ума им да попива нови знания.
В часовете по английски език се набляга преди всичко на говоримия език (игрово и забавно учене), важна част от езика, която често се пропуска в училищното обучение. Идеята е децата да се научат да използват правилно езика, да умеят свободно да изразят мисълта си на чуждия език. В обучението са включени ситуации от ежедневието- от училище, от парка, от дома, от магазина и др. Децата разиграват сценки, в които основната цел е свободната и правилна комуникация между тях.

2. Творчество и креативно мислене:
Рисуване и моделиране
Правене на украса за различни поводи

3. Народни танци-Всички танцуваме и се забавляваме. Важно за нас е да запазим традициите в нашите деца. Важна част от забавлението е те да научат основните хора и песни в българския фолклор. 

4. Български народни обичаи, празници и традиции

5. Свят и природа:
Засаждане, пресаждане и отглеждане на цветя и култури. Разпознаване на видове дървета, растения и билки.

6. Културни навици, начин на поведение навън и у дома.

7. Умения за работа в екип.

9. Образователни  Игри – Например: Стани Богат-(ако не знаем отговора, защо да не го потърсим в Google?! А кой ще успее първи?)

10. Музика-като метод за почивка и релакс. Въведение в света на нотите, тоналности и жанрове.

11. Методи за бързо учене, четене и запомняне на информация.

13.Забавна програма  “ Пътешествие из страните”

14.История- Епохи,предци, динозаври и др.

15. Пътешествие в космоса

16. Личностно и организационно развитие:
В днешно време децата имат много желания за посещение на различни места и все по-малко време за учене и осъществяване на допълнителните дейности. В тази програма ще научим вашите деца как да правят график за седмицата и за деня си, как да подреждат приоритетите си и сами да изчисляват за какво ще остане време и за какво не успяват. В програмата е включено и разпределяне на времето за учене за деня и за цяла сед мица напред.
Доброто планиране на времето съчетано с методите за бързо учене и запомняне няма как да не доведат до един по-добър резултат.
Справяне с емоциите- как да успяват да изразят, това от което имат нужда. Как да разказват и как да преодоляват проблемите си. Как да успяват да комуникират с родителите си, така че да ги разбират и подкрепят. 

17. Готварство:
Приготвянето на храна е важна част от ежедневието. В тези часове ще се научим да държим ножа и да ползваме дъска за рязане.  Ще приготвяме сандвичи и бързи за приготвяне храни.  Ще ги научим да белят и почистват зеленчуци (моркови, картофи, лук и много други). Ще се научим да познаваме подправките и да ги използваме.

18. Математика и логика:
Решаване на логически задачи. Математически игри. Чертане и сглобяване на геометрични фигури. Математиката около нас.

19.Опознай професиите:
Целта на тази програма е децата да се запознаят добре с професиите, да разберат колко важна е за населението всяка професия и колко много трябва да учат, за да постигнат мечтаната професия.
Получават насоки кои са предметите, в които трябва да бъдат много добри, за да успеят.
Нашата идея ще бъде да амбицираме децата да имат мисия, заради която да учат и да се развиват.

20.Експерименти: Експерименти от ежедневието, специално разработени за деца.

21.Света на изобретенията

22.Прочути сгради- сгради от цял свят, как са конструирани, как са построени.

Обяд и следобедна програма:

След  13:00 часа се приготвяме за обяд, който може да бъде от вкъщи или поръчан от заведение с вкусна храна с меню по избор (като предварително родителя подбира менюто за седмицата).
След обяда децата си почиват за малко, след което се приготвяме и излизаме да играем и да се забавляваме в морската градина или на площадките. Подготвили сме много игри на открито.

На открито:
Веднъж в седмицата децата ще имат възможност да посещават екскурзии до исторически градове, музеи, паркове или нашият Зелен Лагер (по желание за децата, които са целодневна форма на обучение- заплаща се допълнително).  Храната се носи от вкъщи. Необходимо  е  вода, сандвичи, плодове или др., шапка и дълго и късо облекло.

Лятно Практическо Училище 2023:
Месец юни: от 01.06 до 30.06
Месец юли: от 01.07 до 31.07
Месец август: от 01.08 до 31.08

Цени за Лятно Практическо Училище 2023:
- полудневна форма – от 8:00 до 13:00 – 330.00лв (цена до 13.04.2023 – 297.00лв – 10% отстъпка)
- целодневна форма -  от 8:00 до 17:30 -  455.00лв (цена до 13.04.2023– 410.00лв – 10% отстъпка)
седмично записване: полудневна програма- 95.00 лв/целодневна програма-125.00лв

Екип на Лятното Практическо Училище:
Учители: преподавател по английски език, математика, български език и литература, рисуване, експерт “Личностно развитие”.

Информация за цени и записване може да получите на място в офиса:гр.Варна, ул.Генерал Гурко 13, Вх.В ет.1 или на посочените телефони.

Повече снимки може да разгледате: https://www.facebook.com/LiatnoUchilishte2019JeraVarna/


*Лятното Практическо Училище се осъществява в офиса на Чаталджа: ул.Генерал Гурко 13, Вх.В ет.1!

 

До 10% ОТСТЪПКА ПРИ РАННО ЗАПИСВАНЕ ЗА ЛЯТНО ПРАКТИЧЕСКО УЧИЛИЩЕ 2023!

Запишете се за някоя от Летните ни програми до 13.04.2023г. и ще получите до 10% отстъпка.
Отстъпката важи за:
1. Лятна занималня през месеците юни, юли, август и септември!
2. Зелен Лагер Приказното Царство - целодневна програма на открито за деца от 6 години до 14 години

Телефон за информация и записвания:
Отдел "Летни програми": 0878/ 39 49 39
Адрес: гр.Варна, ул.Генерал Гурко 13, Вх.В ет.1

 

 

 

 


: Покупка квартиры в ипотеку. Как взять в ипотеку квартиру быстро. Квартира в ипотеку от застройщика. Снять квартиру длительно без посредников. Быстро снять квартиру без посредников недорого. Снять квартиру посуточно без посредников. Сделать теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол электрический своими руками. Инфракрасный теплый пол своими руками.
Ремонт компьютера своими руками. Как взять кредит малому бизнесу без поручителей. Помощь малому бизнесу кредиты. Новые серверы world of warcraft. Все популярные серверы world of warcraft. Играть бесплатно в world of warcraft. Чертежи фрезерного станка по дереву. Качественные чертежи самодельных фрезерных станков. Чертеж фрезерного станка. Оценка стоимости недвижимости. Узнать рыночная оценка недвижимости. Оценка рыночной стоимости недвижимости. Хороший ремонт компьютеров срочно. Ремонт компьютеров на дому. Кредит на развитие малого бизнеса.
Top