ЗЕЛЕН ЛАГЕР 2024 ПРИКАЗНОТО ЦАРСТВО

Летен лагер “Приказното Царство ”

Имало едно време едно далечно царство.......

Така започва всяка приказка, а продължението на тази ще го напишат Вашите деца! Запишете ги на Детски Лагер Приказното царство и ще преживеем едно приказно лято в игри и забавления сред природата!

В зеления лагер чрез игри тренировки и състезания децата ще получат емоционални преживявания които ще ги направят по силни и ще ги подготвят за изпитанията на живота. Ще познаят огорчението от загубата и радостта от победата, ще разберат, че за да побеждаваш трябва да тренираш, да полагаш много усилия и да даваш всичко от себе си. В Приказното Царство далече от мръсния град, сред природа и чист въздух в гората, децата ще развият своята ловкост, издържливост, сила, бързина, точност, ще подобрят финната си моторика, уменията за баланс, катерене, хвърляне и др. Чрез игрите за Търсене на съкровища, Събиране на ресурси, Кервани и пирати и Завладей знамето децата развиват способностите си за логическо мислене, наблюдателност, планиране, тактическо и стратегическо мислене, работа в екип, лидерство, хитрост, вземане на решения, поемане на отговорност, решителност и др.
Заниманията по оцеляване, горските преходи, селските приключения и занаятите изграждат във Вашите деца разбиране и любов към природата, грижа за растенията и животните, опазване на околната среда, умения за ориентиране в непозната среда, развиват творческото мислене и въображението, изграждат увереност, намаляват стреса, увеличават нивата на щастие и др.

Подарете на вашите деца едно неповторимо и незабравимо лято, изпълнено с невероятни преживявания, игри, приключения, занимания и емоции. Запишете ги в зеления детски лагер, организиран от Образователен център Йера – „Приказното Царство“, където децата ще прекарват дните си сред природата на чист въздух в зелени гори и разцъфнали поляни.
Йера предлага на вашите деца уникално изживяване - заедно ще се пренесем назад във времето и ще влезем в ролите на могъщи царе, управлявали велики царства, непобедими рицари, мерили сили в турнири за чест и слава или за сърцето на красиви принцеси, свирепи войни, които се сражавали във велики битки и плячкосвали села и градове, или бедни селяни, борили се за оцеляване в тези опасни времена. Ще видим как са живели хората през средните векове, какво са правили, какви са били техните обичаи, начин на живот и култура. Момичетата ще изпитат нелеката участ на домакинята или славната съдба на Жана Дарк - жената воин, а може би и приказния живот на принцеса, за чието сърце рицари се бият в турнири. Момчетата ще се превъплътят в кръвожадни войни викинги, грабещи всичко по пътя си или в славни рицари, защитници на слабите и доброто, а някои от тях могат да станат велики и мъдри крале.
Децата ще видят и докоснат всичко това на живо, нещо повече - те самите ще участват и ще имат уникалната възможност да пресъздадат този неповторим и изпълнен с невероятни емоции свят. През тези две седмици чрез комплексна ролева игра с интересен и забавен исторически сценарий, включваща множество състезания, игри и приключения, децата ще се потопят в отдавна отминали епохи и ще преживеят живота и ежедневието на нашите предци. Ще има ежедневни занимания по стрелба с лък, хвърляне на копие, средновековен бой с меч и щит, и много др. Участниците ще могат да премерят сили в множество турнири, състезания и игри, в които всеки ще може да демонстрира и види какво е научил и как се справя в света на „Приказното царство“. Всеки ден ще научават и виждат нещо ново за живота от преди 1000 години.

ПРОГРАМА

 

 

 

 


Ежедневните приключения: стрелба с лък, хвърляне на копия, търсене на съкровища, състезания с преминаване на препятствия, катерене и въжени атракциони, игри за печелене на територии и награди, игри за оцеляване, бой с меч и щит, строене на заслони и крепости, игри, битки, забавления, селски приключения, горски преходи и много други вълнуващи преживявания, които сме подготвили за Вашите деца!


 

 

 

 

 

Скиталци (Горски хора) – Малчуганите ще придобият умения по оцеляване сред природата, ще се научат, как да си построят заслон, да запалят огън, да се скрият от буря или да си намерят храна и вода. По време на горските преходи ще се учим да се ориентираме в гората, да познаваме растенията, полезните билки и животните и техните навици.
Земеделци – Децата ще се запознаят със земеделските практики от древността. Ще се научат да садят, и да се грижат за посевите и реколтата. Ще преодоляват различни изпитания от ежедневието на феодалния земеделец под формата на състезания, игри и мисии.
Занаятчии – По забавен начин ще запознаем малчуганите със старите занаяти. С много игри, смях и забава те ще изработват различни продукти, от глина, дърво, метал и др. Ще станат грънчари, строители, дърводелци и ......
Търговци – Децата ще усвоят основите на древната търговия. В играта Кервани и Пирати се сблъскват с опасностите, които са дебнели търговците в древността, търгуват стоки и услуги, сключват сделки, пренасят товари и ги бранят от кръвожадни пирати и разбойници.
Рицари – Малките герои усвояват бойните умения на древните войни – стрелба с традиционен лък, хвърляне на копие и брадва, бой с меч и щит. Тренират за бързина, ловкост, сила и издържливост по Трасето на Смелите изпълнено с множество препятствия.

След усилените тренировки идва времето всеки да покаже, какво е научил и на какво е способен. Игри,състезания и битки в Приказното Царство.

Зеленият летен лагер на Образователен център ЙЕРА „Приказното Царство“ е спортно-развлекателна и образователна програма, имаща за цел чрез много игри, спорт, тренировки, демонстрации, практически занимания и увлекателни беседи да научи децата и да им разкрие различни аспекти и интересни факти от историята, културата, бита, живота, географията и др. на различни народи и държави. Децата се превозват с лицензиран транспорт до Гората на Мистериите, заобиколена от зелени и разцъфнали поляни в екологично чист район с красива и живописна природа, недалеч от гр. Варна.  Изградени са съоръжения за тренировки, игри, състезания, забавления, занимания и обучение. Децата се организират в отделни царства, които водят борба за власт и територии. Тренират стрелба с лък, хвърляне на копие, бой с меч и щит, спортуват на трасето на издръжливостта, за да премерят сили и умения в турнири и велики битки между царствата, където само едно ще оцелее. Започват да строят крепости за защита, да печелят брони и оръжия в състезания, да изпълняват различни мисии и задачи сражавайки се с митични същества и древно и могъщо зло пазители на мощни артефакти, да ги търсят в приключенски и стратегически игри за да им помогнат да спечелят великата война на Приказното Царство.

Екип от специалисти – аниматори и учители, ще води заниманията на децата, а опитни възстановчици ще правят демонстрации на истински средновековни костюми, бойни оръжия, доспехи и умения (стрелба с лък, хвърляне на копие, бой с меч и щит и др.), от различни епохи и страни, след което ще обучават и тренират децата на всички тези умения.

Посетете фейсбук страницата на Зелен Лагер Приказното Царство за да разгледате много интересни снимки и видеа от приключенията на децата!

https://fb.me/zelenlager

Нашият зелен лагер е разпределен в двуседмични периоди, които продължават
от понеделник до петък от 8:30-17:00. Дати и периоди:

Юни:
17.06 – 28.06.2024

Юли:
01.07 – 12.07.2024
15.07 – 26.07.2024

Август:
29.07 – 09.08.2024
12.08 - 23.08.2024

Обяд:
Изпратен вкусен обяд от вкъщи заедно с вода, плодове и др.

Цена:

90 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ПОСЛЕДНИ СВОБОДНИ МЕСТА - цена - 250лв. вместо 340лв

Без допълнително доплащане, цената включва всички разходи!

* Една смяна е 10 работни дни (две седмици). Записване за период от една седмица е на цена 210лв. При продължаване на периода с още една седмица се доплаща разликата.
* При пропускане на дни по вина на клиента или негов отказ от посещаване на лагера не се приспадат суми и не се прехвърлят дни в други периоди!

В цената влиза:
– Лицензиран транспорт
– Тренировки и обучение по стрелба с традиционни средновековни лъкове
–  Тренировки по хвърляне на бойна брадва
– Тренировки и обучение по средновековна фехтовка (бой с меч и щит)
– Тренировки по хвърляне на копие
–  Тренировки по хвърляне на нож
– Целодневна грижа от двама аниматори
– Множество игри, състезания, забавления, демонстрации и др.
– Лъкове, стрели, копия и брадви за тренировките
– Цялостно игрово бойно снаряжение за Вашите деца (меки и обезопасени мечове, брадви, копия, лъкове и стрели, щитове, брони, шлемове, и др.)

Тръгване сутрин в 9.00 часа от градинката на ул. Генерал Гурко 13. Връщане в 16.30 - 17.00 часа на същото място.

Очакваме Ви!

 

 

 

: Покупка квартиры в ипотеку. Как взять в ипотеку квартиру быстро. Квартира в ипотеку от застройщика. Снять квартиру длительно без посредников. Быстро снять квартиру без посредников недорого. Снять квартиру посуточно без посредников. Сделать теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол электрический своими руками. Инфракрасный теплый пол своими руками.
Ремонт компьютера своими руками. Как взять кредит малому бизнесу без поручителей. Помощь малому бизнесу кредиты. Новые серверы world of warcraft. Все популярные серверы world of warcraft. Играть бесплатно в world of warcraft. Чертежи фрезерного станка по дереву. Качественные чертежи самодельных фрезерных станков. Чертеж фрезерного станка. Оценка стоимости недвижимости. Узнать рыночная оценка недвижимости. Оценка рыночной стоимости недвижимости. Хороший ремонт компьютеров срочно. Ремонт компьютеров на дому. Кредит на развитие малого бизнеса.
Top