ЗЕЛЕН ЛАГЕР 2022 ПРИКАЗНОТО ЦАРСТВО

Летен лагер “Приказното Царство ”

Имало едно време едно далечно царство.......

Така започва всяка приказка, а продължението на тази ще го напишат Вашите деца! Запишете ги на Детски Лагер Приказното царство и ще преживеем едно приказно лято в игри и забавления сред природата!

В зеления лагер чрез игри тренировки и състезания децата ще получат емоционални преживявания които ще ги направят по силни и ще ги подготвят за изпитанията на живота. Ще познаят огорчението от загубата и радостта от победата, ще разберат, че за да побеждаваш трябва да тренираш, да полагаш много усилия и да даваш всичко от себе си. В Приказното Царство далече от мръсния град, сред природа и чист въздух в гората, децата ще развият своята ловкост, издържливост, сила, бързина, точност, ще подобрят финната си моторика, уменията за баланс, катерене, хвърляне и др. Чрез игрите за Търсене на съкровища, Събиране на ресурси, Кервани и пирати и Завладей знамето децата развиват способностите си за логическо мислене, наблюдателност, планиране, тактическо и стратегическо мислене, работа в екип, лидерство, хитрост, вземане на решения, поемане на отговорност, решителност и др.
Заниманията по оцеляване, горските преходи, селските приключения и занаятите изграждат във Вашите деца разбиране и любов към природата, грижа за растенията и животните, опазване на околната среда, умения за ориентиране в непозната среда, развиват творческото мислене и въображението, изграждат увереност, намаляват стреса, увеличават нивата на щастие и др.

Подарете на вашите деца едно неповторимо и незабравимо лято, изпълнено с невероятни преживявания, игри, приключения, занимания и емоции. Запишете ги в зеления детски лагер, организиран от Образователен център Йера – „Приказното Царство“, където децата ще прекарват дните си сред природата на чист въздух в зелени гори и разцъфнали поляни.
Йера предлага на вашите деца уникално изживяване - заедно ще се пренесем назад във времето и ще влезем в ролите на могъщи царе, управлявали велики царства, непобедими рицари, мерили сили в турнири за чест и слава или за сърцето на красиви принцеси, свирепи войни, които се сражавали във велики битки и плячкосвали села и градове, или бедни селяни, борили се за оцеляване в тези опасни времена. Ще видим как са живели хората през средните векове, какво са правили, какви са били техните обичаи, начин на живот и култура. Момичетата ще изпитат нелеката участ на домакинята или славната съдба на Жана Дарк - жената воин, а може би и приказния живот на принцеса, за чието сърце рицари се бият в турнири. Момчетата ще се превъплътят в кръвожадни войни викинги, грабещи всичко по пътя си или в славни рицари, защитници на слабите и доброто, а някои от тях могат да станат велики и мъдри крале.
Децата ще видят и докоснат всичко това на живо, нещо повече - те самите ще участват и ще имат уникалната възможност да пресъздадат този неповторим и изпълнен с невероятни емоции свят. През тези две седмици чрез комплексна ролева игра с интересен и забавен исторически сценарий, включваща множество състезания, игри и приключения, децата ще се потопят в отдавна отминали епохи и ще преживеят живота и ежедневието на нашите предци. Ще има ежедневни занимания по стрелба с лък, хвърляне на копие, средновековен бой с меч и щит, и много др. Участниците ще могат да премерят сили в множество турнири, състезания и игри, в които всеки ще може да демонстрира и види какво е научил и как се справя в света на „Приказното царство“. Всеки ден ще научават и виждат нещо ново за живота от преди 1000 години.

ПРОГРАМА

 

 

 

 


Ежедневните приключения: стрелба с лък, хвърляне на копия, търсене на съкровища, състезания с преминаване на препятствия, катерене и въжени атракциони, игри за печелене на територии и награди, игри за оцеляване, бой с меч и щит, строене на заслони и крепости, игри, битки, забавления, селски приключения, горски преходи и много други вълнуващи преживявания, които сме подготвили за Вашите деца!


 

 

 

 

 

Скиталци (Горски хора) – Малчуганите ще придобият умения по оцеляване сред природата, ще се научат, как да си посроят заслон, да запалят огън, да се скрият от буря или да си намерят храна и вода. По време на горските преходи ще се учим да се ориентираме в гората, да познаваме растенията, полезните билки и животните и техните навици.
Земеделци – Децата ще се запознаят със земеделските практики от древносста. Ще се научат да садят, и да се грижат за посевите и реколтата. Ще преодоляват различни изпитания от ежедневието на феодалния земеделец под формата на състезания, игри и мисии.
Занаятчии – По забавен начин ще запознаем малчуганите със старите занаяти. С много игри, смях и забава те ще изработват различни продукти, от глина, дърво, метал и др. Ще станат грънчари, строители, дърводелци и ......
Търговци – Децата ще усвоят основите на древната търговия. В играта Кервани и Пирати се сблъскват с опасностите, които са дебнели търговците в древността, търгуват стоки и услуги, сключват сделки, пренасят товари и ги бранят от кръвожадни пирати и разбойници.
Рицари – Малките герои усвояват бойните умения на древните войни – стрелба с традиционен лък, хвърляне на копие и брадва, бой с меч и щит. Тренират за бързина, ловкост, сила и издъжливост по Трасето на Смелите изпълнено с множество препятствия.

След усилените тренировки идва времето всеки да покаже, какво е научил и на какво е способен. Игри,състезания и битки в Приказното Царство.

Зеленият летен лагер на Образователен център ЙЕРА „Приказното Царство“ е спортно-развлекателна и образователна програма, имаща за цел чрез много игри, спорт, тренировки, демонстрации, практически занимания и увлекателни беседи да научи децата и да им разкрие различни аспекти и интересни факти от историята, културата, бита, живота, географията и др. на различни народи и държави. Децата се превозват с лицензиран транспорт до Гората на Мистериите, заобиколена от зелени и разцъфнали поляни в екологично чист район с красива и живописна природа, недалеч от гр. Варна.  Изградени са съоръжения за тренировки, игри, състезания, забавления, занимания и обучение. Децата се организират в отделни царства, които водят борба за власт и територии. Тренират стрелба с лък, хвърляне на копие, бой с меч и щит, спортуват на трасето на издръжливостта, за да премерят сили и умения в турнири и велики битки между царствата, където само едно ще оцелее. Започват да строят крепости за защита, да печелят брони и оръжия в състезания, да изпълняват различни мисии и задачи сражавайки се с митични същества и древно и могъщо зло пазители на мощни артефакти, да ги търсят в приключенски и стратегически игри за да им помогнат да спечелят великата война на Приказното Царство.

Екип от специалисти – аниматори и учители, ще води заниманията на децата, а опитни възстановчици ще правят демонстрации на истински средновековни костюми, бойни оръжия, доспехи и умения (стрелба с лък, хвърляне на копие, бой с меч и щит и др.), от различни епохи и страни, след което ще обучават и тренират децата на всички тези умения.

Посетете фейсбук страницата на Зелен Лагер Приказното Царство за да разгледате много интересни снимки и видеа от приключенията на децата!

https://fb.me/zelenlager

Предвидени са веднъж в седмицата екскурзии до исторически и археологически обекти, с включена беседа.
Екскурзиите се заплащат допълнително. Цената включва: лицензиран транспорт с разрешително за деца, входни такси и филм беседа. Храната не е включена в цената.

Нашият зелен лагер е разпределен в двуседмични периоди, които продължават
от понеделник до петък от 8:30-17:30. Дати и периоди:

Юни: 06.06 - 17.06.2022
20.06 – 01.07.2022

Юли: 04.07 – 15.07.2022
18.07 – 29.07.2022

Август: 01.08 – 12.08.2022

Обяд:
Изпратен вкусен обяд от вкъщи заедно с вода, плодове и др.

Цена:
220.00лв за период (две седмици)*

* Една смяна е 10 работни дни (две седмици). Записване за период от една седмица е на цена 130лв. При продължаване на периода с още една седмица цената остава 130лв.
* При пропускане на дни по вина на клиента или негов отказ от посещаване на лагера не се приспадат суми и не се прехвърлят дни в други периоди!

В цената влиза:
– Лицензиран транспорт
– Тренировки и обучение по стрелба с традиционен средновековен лък
– Тренировки и обучение по средновековна фехтовка (бой с меч и щит)
– Тренировки по хвърляне на копие
– Целодневно грижа от двама аниматори
– Множество игри, състезания, забавления, демонстрации и др.
– Лъкове, стрели, копия за тренировките
– Цялостно бойно снаряжение за Вашите деца (обезопасени мечове, щитове, брони, шлемове, и др.)


Тръгване сутрин в 9.00 часа от градинката на ул. Генерал Гурко 13. Връщане в 17.30 часа на същото място.


Очакваме Ви!

 

До 10% ОТСТЪПКА ПРИ РАННО ЗАПИСВАНЕ ЗА ЗЕЛЕН ЛАГЕР 2022!

Запишете се за някоя от Летните ни програми до 15.05.2022г. и ще получите до 10% отстъпка за ранно записване.

Отстъпката важи за:

1. Лятно училище за деца - полудневна и целодневна програма през месеците юни и юли,(август)!
2. Летни курсове по АНГЛИЙСКИ, РУСКИ, НЕМСКИ, ИТАЛИАНСКИ, БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ЗА ЧУЖДЕНЦИ, РИСУВАНЕ и МАТЕМАТИКА - за деца!
3. Летни курсове по НЕМСКИ, АНГЛИЙСКИ, РУСКИ, ИТАЛИАНСКИ, БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ЗА ЧУЖДЕНЦИ и РИСУВАНЕ - за възрастни!
4. Зелен Средновековен Лагер - целодневна програма на открито за деца от 6 години до 14 години

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top