ЗЕЛЕН СРЕДНОВЕКОВЕН ЛАГЕР 2018

 

Зелен средновековен лагер “Легенда за изгубените кралства ”

Подарете на вашите деца едно неповторимо и незабравимо лято, изпълнено с невероятни преживявания, игри, приключения, занимания и емоции. Запишете ги в зеления средновековен лагер, организиран от Образователен център Йера – „Легенда за изгубените кралства“, където децата ще прекарват дните си сред природата на чист въздух в зелени гори и разцъфнали поляни.
Йера предлага на вашите деца уникално изживяване - заедно ще се пренесем назад във времето и ще влезем в ролите на могъщи царе, управлявали велики царства, непобедими рицари, мерили сили в турнири за чест и слава или за сърцето на красиви принцеси, свирепи войни, които се сражавали във велики битки и плячкосвали села и градове, или бедни селяни, борили се за оцеляване в тези опасни времена. Ще видим как са живяли хората през средните векове, какво са правили, какви са били техните обичаи, начин на живот и култура. Момичетата ще изпитат нелеката участ на домакинята или славната съдба на Жана Дарк - жената воин, а може би и приказния живот на принцеса, за чието сърце рицари се бият в турнири. Момчетата ще се превъплътят в кръвожадни войни викинги, грабещи всичко по пътя си или в славни рицари, защитници на слабите и доброто, а някои от тях могат да станат велики и мъдри крале.

Децата ще видят и докоснат всичко това на живо, нещо повече - те самите ще участват и ще имат уникалната възможност да пресъздадат този неповторим и изпълнен с невероятни емоции свят. През тези две седмици чрез комплексна ролева игра с интересен и забавен исторически сценарий, включваща множество състезания, игри и приключения, децата ще се потопят в отдавна отминали епохи и ще преживеят живота и ежедневието на нашите предци. Опитни реенактори, занимаващи се с исторически възстановки и експериментална археология, ще демонстрират, запознават и обучават децата на различни умения, занаяти и бойни изкуства от живота през средните векове, а професионални състезатели и треньори по конна езда ще тренират децата, за да овладеят майсторството на ездата. След ежедневни занимания по стрелба с лък, хвърляне на копие, средновековен бой с меч и щит, конна езда, и много др. Участниците ще могат да премерят сили в множество турнири, състезания и игри, в които всеки ще може да демонстрира и види какво е научил и как се справя в света на „Легенда за изгубените кралства“. Всеки ден ще научават и виждат нещо ново за живота от преди 1000 години.

 

ПРОГРАМА

Зеленият летен лагер на Образователен център ЙЕРА „Легенда за изгубените кралства“ е спортно-развлекателна и образователна програма, имаща за цел чрез много игри, спорт, тренировки, демонстрации, практически занимания и увлекателни беседи да научи децата и да им разкрие различни аспекти и интересни факти от историята, културата, бита, живота, географията и др. на различни народи и държави.

Децата се превозват с лицензиран транспорт от офиса на Образователен център ЙЕРА до малка ферма, в която се отглеждат коне и крави, заобиколена от зелени гори и разцъфнали поляни в екологично чист район с красива и живописна природа, недалеч от гр. Варна. Във фермата има изграден манеж за тренировки по езда и е отделена просторна поляна в близост до гората, където са изградени съоръжения за тренировки, игри, състезания, забавления, занимания и обучение. Ежедневните занимания (игри, спорт, забавления,беседи и др.) на децата ще води екип от специалисти – аниматори и учители, а опитни възстановчици ще правят демонстрации на средновековни костюми, доспехи, оръжия и бойни умения (стрелба с лък, хвърляне на копие, бой с меч и щит и др.), от различни епохи и страни, след което ще обучават и тренират децата на всички тези умения. Тренировките по конна езда ще провеждат професионални състезатели и треньори, които ще научат децата как да стоят правилно на коня, как да го управляват, яздят и много др.

 

Програмата:

1ви ден – Запознаване на децата от групата, разпределяне на отбори (кралства), разясняване на правилата и сценария на ролевата игра, начало – тренировки по езда, стрелба с лък, свободно време за игри(ритане на топка, преодоляване на препятствия, игри на въжета и въжени люлки и др.) и забавления.

2ри ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит, отборни игри, демонстрации на автентични костюми, въоръжение, брони и бойни умения от ранното средновековие, спортни състезания, свободно време за игри и почивка.

3ти ден – Вътрешно отборни турнири по стрелба с лък, хвърляне на копия, бой с меч и щит и др. за получаване на титли, поход в гората, беседа, време за игри и забавления.

4ти ден – Тренировки по езда, стрелба с лък, строене на средновековен лагер и крепости на кралствата, свободно време за игри (ритане на топка, преодоляване на препятствия, игри на въжета и въжени люлки и др.) и почивка.

5ти ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит. Битка между кралствата, обсада и превземане на противниковата крепост, спортни състезания между отборите.

6ти ден – Тренировки по езда, стрелба с лък, демонстрации на автентични костюми, въоръжение, брони и бойни умения от средновековието, свободно време за игри и забавления.

7ми ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит, отборни игри, турнир между кралствата, свободно време за игри и почивка.

8ми ден – Спортни състезания между отборите, поход в гората, демонстрации на автентични костюми, въоръжение, брони и бойни умения от късното средновековие, беседа, време за игри и забавления.

9ти ден – Тренировки по езда и стрелба с лък. Великата битка на народите, свободно време за игри(ритане на топка, преодоляване на препятствия, игри на въжета и въжени люлки и др.) и почивка.

10ти ден – Тренировки по езда, хвърляне на копие, бой с меч и щит. Финален турнир награждаване на победителите и Велик пир на кралствата. Закриване на лагера.

Предвидени са веднъж в седмицата екскурзии до исторически и археологически обекти, с включена беседа.
Екскурзиите се заплащат допълнително – 15.00лв за всяка. Цената включва: лицензиран транспорт с разрешително за деца, входни такси и филм беседа. Храната не е включена в цената.


Нашият зелен средновековен лагер е разпределено в двуседмични периоди, които продължават
от понеделник до петък от 8:30-18:00
. Дати и периоди:

Юни: 4.06-15.06.2018

18.06-29.06.2018

Юли: 2.07-13.07.2018

16.07-27.07.2018

Август: 30.07-10.08.2018

13.08-24.08.2018

Ако има желаещи организиране и групи за началото на септември.

Обяд:

Изпратен вкусен обяд от вкъщи или възможност за предварителна поръчка от заведение с вкусна и качествена храна.

Цена: 120.00лв за седмица/240.00лв за период (цена до 30.04.2018-108.00лв за седмица/ 216.00лв за период)


В цената влиза:

- Лицензиран транспорт
- Конна езда – 4 пъти седмично/ 8 уч.часа за период
- Тренировки и обучение на стрелба с лък
- Тренировки и обучение по средновековна фехтовка (бой с меч и щит)
- Тренировки по хвърляне на копие
- Целодневно грижа от двама аниматори
- Множество игри, състезания, забавления, демонстрации и др.

 

Тръгване сутрин в 9.00 часа от офиса на Образователен център ЙЕРА ,ул. Братя Бъкстон 19. Връщане в 17.30 часа в офиса на Образователен център ЙЕРА.


Очакваме Ви!

 

ЗА ПЛАЩАНЕ ПО СМЕТКА:
Ериния ЕООД
IBAN:BG61STSA93000024802765
Банка:ДСК
Текст: ЛЗЛ, Име и фамилия на детето и период

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: Покупка квартиры в ипотеку. Как взять в ипотеку квартиру быстро. Квартира в ипотеку от застройщика. Снять квартиру длительно без посредников. Быстро снять квартиру без посредников недорого. Снять квартиру посуточно без посредников. Сделать теплый пол своими руками. Как сделать теплый пол электрический своими руками. Инфракрасный теплый пол своими руками.
Ремонт компьютера своими руками. Как взять кредит малому бизнесу без поручителей. Помощь малому бизнесу кредиты. Новые серверы world of warcraft. Все популярные серверы world of warcraft. Играть бесплатно в world of warcraft. Чертежи фрезерного станка по дереву. Качественные чертежи самодельных фрезерных станков. Чертеж фрезерного станка. Оценка стоимости недвижимости. Узнать рыночная оценка недвижимости. Оценка рыночной стоимости недвижимости. Хороший ремонт компьютеров срочно. Ремонт компьютеров на дому. Кредит на развитие малого бизнеса.
Top